За нас
   Начало       Новини       Продукти и услуги       Сервиз и поддръжка       За нас       Контакти   


Информация за АНКА


Кои сме ние

АНКА е българска група от фирми, осъществяващи внос и търговия на едро и дребно с медицински изделия, апаратура и оборудване за болници, УНГ клиники, диагностично-консултативни центрове, частни лекарски практики, спортисти и спортни клубове, диабетици и хора с увреждания.


Историята на АНКА

АНКА е основана на 1 февруари 1991 г. в София от инж. Анка Пеева, като още същата година започва внос и разпространение на слухови апарати Widex (Видекс) от Дания в тогавашната мрежа на Държавно аптечно обединение. През 1992 г. фирмата разширява своята дейност с внос на глюкомери Arkray (Аркрей) от Япония, аудиометри Interacoustics (Интеракустикс) от Дания и говорни апарати Servox (Сервокс) от Германия. През същата година се създава и специализираният сервиз към фирмата за ремонт на слуховите апарати Widex.

Първият собствен офис за работа с партньори и крайни клиенти АНКА открива през 1993 г. Заедно с обновения сервиз, към офиса на фирмата е разкрита и специално оборудвана лаборатория за изработка на индивидуални ушни отливки за слухови апарати и черупки за вътреушни и вътреканални модели.

През следващите години фирмата продължава своя възход, като през 1998 г. АНКА се премества в нов офис в центъра на София, а от 2001 г. започва редовно да участва в специализираната изложба за медицинска техника BULMEDICA. През 2007 г. беше създадена нова фирма от групата на АНКА с основна дейност търговия на дребно с медицински изделия и помощни средства за хора с увреждания, в съответствие с новото законодателство и измененията в нормативната база, приети от 40-то Народно събрание. През 2009 г. АНКА откри свой офис в Пловдив, който е и един от най-модерните центрове по слухопротезиране със слухови апарати Widex в страната.

АНКА превърна в традиция своите участия на изложби за медицинска техника и различни други конгреси, симпозиуми, семинари и специализирани изложения. Фирмата превърна в практика обучението на своите служители чрез квалификационни курсове в централите на фирмите-партньори и провеждането на информационно-обучителни курсове и семинари за своите партньори в страната, с което затвърди лидерската си позиция на пазара и получи най-ценното отличие - доверието на своите клиенти.


АНКА днес

Днес АНКА разполага с персонал от 10 души, съвременна материална база и най-модерно техническо оборудване, специализирана лаборатория за изработка на индивидуални ушни отливки, сервиз за ремонт и поддръжка на слухови апарати и ларингофони, както и на аудиологично оборудване с възможност за рекалибрация чрез прецизна измервателна апаратура, 2 офиса (в София и Пловдив) с възможности за изследване на слуха, диагностика на типа и степента на слуховата загуба и последващо слухо­протезиране с компютърна настройка на всички видове слухови апарати Widex и разбира се, с ценния над 30 годишен опит, натрупан в работата със своите клиенти и партньори от цялата страна.


Нашата мисия

АНКА работи пряко и единствено с най-реномираните производители в света, предлагащи продукти на световно ниво, проектирани и произведени с върхови технологии и безкомпромисно качество.

"Ние вярваме, че можем да бъдем истински полезни на хората, предлагайки им единствено най-качествените стоки, които съвременната световна индустрия е способна да произведе. Заедно с това, ние им даваме и най-високото възможно ниво на обслужване, благодарение на нашия висококвалифициран, изключително опитен и сплотен екип."

инж. Анка ПееваОсновател на АНКА


"Вече над 30 години, ние в АНКА работим неуморно и всеотдайно за нашите клиенти, за да можем да им предоставим най-доброто обслужване и поддръжка с най-качествените продукти и консумативи. През това време, ние устояхме на всички предизвикателства, преодоляхме всички кризи и се развихме и утвърдихме като водещ доставчик на решения за хората с увреждания и надежден партньор на УНГ лекарите и здравните заведения в страната. Вярваме, че всички заедно ще надмогнем и настоящата COVID пандемия и че ще ви служим още дълги години."

инж. Милен ПеевНастоящ собственик
и управител на АНКА


Социална дейност

Наред със своята основна търговска дейност, АНКА развива и активна социална и благотворителна дейност. Още от своето създаване, АНКА започва да подпомага различни организации и сдружения, като през годините е финансирала или подпомогнала с материали и консумативи Съюза на слепите в България, Съюза на глухите в България, Асоциацията на родителите на деца с увреден слух, Асоциация "Визия на младите с увреден слух", Българска асоциация "Диабет", Национално читалище на слепите "Луи Брайл", Специализираното средно училище с детска градина за деца с увреден слух в София, Националната асоциация на слепоглухите, домове за сираци и деца, лишени от родителски грижи както и много свои клиенти в неравностойно положение.

Заедно с това, АНКА е предоставяла безвъзмездно техника, консумативи, аксесоари и софтуер на Детския диабетен център в София, 5-та градска МБАЛ в София, УМБАЛ "Царица Йоанна" (ИСУЛ) в София, Военно-медицинска академия в София, ССУ с детска градина за деца с увреден слух и др. лечебни и учебни заведения.

АНКА подпомага и научната и образователната дейности в сферата на медицината и технологиите, свързани с нея, чрез спонсориране издаването на учебна литература за Медицинския университет в София и даряването на апаратура за научни и физиологични изследвания в Техническия университет в София.

Политиката на АНКА в социалната сфера е насочена към реално съдействие на истински нуждаещите се организации и лица и към избягване на излишна публичност по отношение на своята социална и благотворителна ангажираност. В резултат на това, в края на 2007 г. АНКА беше удостоена със специална награда от Столична община и Асоциацията на родителите на деца с увреден слух, които организираха и представиха театралния спектакъл "Остави ме на небето", реализиран с подкрепата на АНКА в рамките на проекта "Нови начини в рехабилитацията на тежко чуващи деца и деца с кохлеарни импланти" - плакет и почетна грамота, подписана от Бойко Борисов, в качеството му на кмет на София.


Отзиви от клиенти

(предстоящо публикуване)


Работа при нас

Към настоящия момент няма свободни позиции за работа в АНКА.

Ако желаете да се присъедините към нашия екип, моля проверявайте ежемесечно настоящата рубрика, както и секцията с новините в сайта за вакантни работни места или нови позиции.

Последна актуализация на 16.02.2024 г.


[ 🏠 Начало ]   [ 🔼 Горе ]   [ Новини ]   [ Продукти и услуги ]   [ Сервиз и поддръжка ]   [ За нас ]   [ Условия за ползване ]   [ Политика за поверителност ]   [ Контакти ]   [ Facebook ]


🏠 Начало
🔼 Горе
Новини
Продукти и услуги
Сервиз и поддръжка
За нас
Условия за ползване
Политика за поверителност
Контакти
Facebook

© 1999-2024 АНКА. Всички права запазени.